hirdetés

3 elképesztően újszerű elektromos autót mutatott be az Apollo

Luxusautók és sportkocsik

Apollo Project EVO, Apollo EVision S és UME Barista - ez a három formabontó elektromos autó volt az Apollo portfóliója a 4. Kínai Nemzetközi Import Expo-n.

Az Apollo Future Mobility Group (AFMG) három, az elektromobilitás terén igencsak sok újdonságot hordozó kocsit mutatott be a 4. Kínai Nemzetközi Import Expo ("CIIE") nyitónapján, amelyet 2021. november 5. és november 10. között rendeztek Sanghajban. A csoport sajtóközleménye szerint az AFMG részvétele a CIIE 2021-en megerősíti a Csoport pozícióját, mint globális átalakuló integrált mobilitási megoldások szolgáltatójáét. A Csoport az idei rendezvényen bemutatta mérföldkőnek számító, saját fejlesztésű innovációinak legújabb tagjait, 127 ország és régió mintegy 3000 kiállítója körében.

Az Apollo Future Mobility Group standja a 4. Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) nyitónapján

Az Apollo Future Mobility Group (AFMG) standja a 4. Kínai Nemzetközi Import Expo ("CIIE") nyitónapján, Sanghajban, 2021. november 5-én. - Forrás: apollofmg.com

A cégcsoport több nagy durranással is előrukkolt, mindezek között 3 új koncepcióautóval is, ezek tételesen az Apollo Project EVO, az Apollo EVision S és az UME (Universal Mobility Electrified) Barista.

Apollo Project EVO

Ez a modell a kritikusok által is elismert Apollo IE hiperautó utóda, mely az Apollo szerint lényegében kompromisszumok nélkül közvetíti, illetve garantálja a "hiperautó élményt", miközben elektromos meghajtásának köszönhetően, a környezetvédelem területén is maximálisan megfelel a legmagasabb elvárásoknak is.

Apollo Project EVO

Apollo Project EVO - Forrás: apollofmg.com

Ahogy közleményükben írják:

"Fejlett szén-monokkó és kezelhetőségi csomagja biztosítja, hogy a nyers erő és az érzelmi esztétika páratlan irányíthatósággal és menetdinamikával párosuljon."

Akárhogy is, az már biztos, hogy ránézésre a jármű igencsak jól sikerült: domináns, csillag alakú nappali menetfények, hátsó 6 fénypontos megvilágítás, három nagy, kör alakú kipufogócső, mely utóbbiak minden bizonnyal a jármű nyers erejét hivatottak kifejezni.

Mindemellett az aktív aerodinamika teljes készletét magában foglalja a nagyméretű, nyitható és állítható hátsó légterelő, az aerobordák és a háromszög alakú légbeömlők, amelyek igencsak uralják a jármű profilnézetét.

Az Apollo Project EVO tehát kétségtelenül egy drámaian megformált dizájnnal bír, amely igencsak intenzív vizuális élményt kínál, így biztosan megnéznek majd minket, ha egy ilyen elektromos hiperjárgánnyal hasítunk az utakon.

Apollo EVision S

Az EVision koncepcióautó egy prémium elektromos sportkupé, mely egy igazi, elektromos hiperautó, amihez 800 volt rendszerfeszültségű, nagy teljesítményű, kétmotoros elektromos hajtást terveztek megalkotói, s amelyet kifejezetten mindennapi használatra szántak, hogy ezzel is segítsék az elektromos autózás mielőbbi, gyors elterjedését a kategória szerelmeseinek körében is.

Apollo EVision S

Apollo EVision S - Forrás: apollofmg.com

Ahogy írják, ez az autó:

"Az Apollo Automobile elektromos mobilitás jövőjével kapcsolatos víziójának progresszív példája..."

Az Apollo EVision S négyüléses kialakítású, hossza kevesebb, mint 5 méter és szélessége kisebb 2 méternél,

"még családok számára is kiváló használhatóságot és nagyszerű és merész megjelenést biztosít az utakon."

Hát, annyi már biztos, hogy akármit is tud ez az autó, azt meg kell hagyni, hogy első ránézésre nem éppen egy családi járgánynak néz ki, persze, ettől még kétségtelenül lehet családbarát.

UME (Universal Mobility Electrified) Barista

Ez az első proof-of-koncepciós jármű ehhez a progresszív és fontos innovációhoz kapcsolódva a városi szállításban (Urban Delivery Vehicle), amelyet először a CIIE 2020-on mutattak be, de egy egységes UME (Universal Mobility Electrified) márkanév alatt, azzal a küldetéssel, hogy elektromos mobilitási megoldást biztosítson mindazok számára, akik ilyesfajta szükséglettel bíró iparágban érdekeltek.

UME Barista kisteherautó

UME Barista kisteherautó - Forrás: apollofmg.com

Leegyszerűsítve tehát, az UME Bariste nem más, mint egy elektromos kisteherautó.

Az UME Barista igencsak moduláris felépítéssel bír, hogy minél szélesebb körben legyen képes kiszolgálni a szállítmányozókat.

Az UME városi szállítójármű egyébként elnyerte a "Best of Best" címet a "Közlekedés" kategóriában a Német Formatervezési Tanács által szervezett Automotive Brand Contest 2021 versenyen, szóval a kategóriájában mindenképpen figyelemre méltó autóról van szó.

SNR

2021. november 8.