hirdetés

20 éve ellopott autót emeltek ki a Zala folyóból

Egy több mint húsz éve ellopott autóra találtak rá a Zala folyóban Zalavárnál, 2021. augusztus 31-én. A hatóságok eddigi megállapításai szerint a kiemelt kocsit valószínűleg az 1990-es évek végén lophatták el, ám arról nem tudni, végül hogyan is került a folyóba. Mivel személyes okmányokat, illetve emberi maradványokat sem találtak (szerencsére) az öreg Ladában, így az azonosítása még időbe telik.

Elektromos kisteherautó? - íme a legfigyelemreméltóbbak

Az elektromos autózás előretörésével egyre népszerűbbek a környezetbarát, elektromos kisteherautók és egyéb haszongépjárművek is, melyekből napjainkra a furgontól a kamionig, minden típus kapható már. Jelen írásunkban összeszedtünk néhányat, melyek - ezért, vagy azért, de szerintünk mindenképpen a legfigyelemreméltóbbak.

Fedélzeti kamera autóba - hol, milyet, mennyiért?

Autós fedélzeti kamera vásárlása előtt érdemes alaposan körüljárni a választékot, mert ezzel a későbbi használatkor sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat. Szerencsére, számos gyártó kínálja hazánkban is a legkülönfélébb termékeit, így kedvünkre válogathatunk. Cikkünkben most egy kis útmutatót szeretnénk adni, mire érdemes figyelni fedélzeti kamera vásárlásánál, illetőleg, bemutatunk néhány modellt is példaként, hogy ezzel is segítsünk megtalálni mindenkinek a számára legtökéletesebb és kényelmesen használható kamerát.

Részletes lista, mely autótípusok használhatnak E10 benzint

Az Európai Unió egy előírása miatt, környezetvédelmi okokból, 2020. január 1-től változott a 95-ös oktánszámú benzin etanol tartalma, egész pontosan magasabb lett, tehát ezentúl a 95-ösből csak magasabb biokomponens-tartalmú, E10-es jelzésű benzint lehet tankolni a kutakon. Az E10-es benzin azonban, bizonyos, főként régebbi autótípusok esetében, károsodást okozhat a motorban, így indokolt lehet az alábbi, E10-es benzin autó lista átfutása, amiből megtudhatjuk, a mi típusunk vajon mennyire bírja ezt az üzemanyagot.


hirdetés

Távirányítós autó - hol, milyet, mennyiért?

Távirányítású autó mustra - Amennyiben olyan ajándékot szeretnénk vásárolni egy autók, illetve technikai kütyük iránt élénk érdeklődést mutató csemetének, amellyel szinte lehetetlen mellényúlni, akkor a távirányítós autó tökéletes választás lehet, különösen, hogy könnyen elérhető, nagy választékban kapható és még az ára sem súlyos, legalábbis az alapmodelleké, úgy általában.

Magyarországon kívül újabb 5 országban is működik majd a MOL Plugee

Térségünkben, Magyarországon kívül még Csehországba, Horvátországba, Romániába, Szlovákiába és Szlovéniába is, hamarosan 222 villám (legalább 40 kW)- és 30 ultragyors (70-150 kW) töltőberendezést telepítenek a NEXT-E projektben résztvevő e-mobilitási szolgáltatók, melyek ráadásul a mostani együttműködésnek köszönhetően, e-roaming platformon keresztül lesznek elérhetőek mind a 6 országban, egymás számára is.


hirdetés

3 óriás amit Magyarországon autóból is láthatunk - autós szafari Szada

Különlegesség és egyben, mindenképpen hiánypótló látványosság, a Budapesttől alig 30 kilométerre lévő Szadán létesült autós szafari, melynek neve: Safari Park Szada. Ebben a szafari parkban ráadásul mindjárt 3 óriás emlőssel is megismerkedhetünk, méghozzá egy helyen és testközelből: ezek az afrikai elefánt, az ázsiai elefánt, valamint a zsiráf. Cikkünkben Szada szafari regisztráció, információk és árak!