hirdetés

Pagani Zonda HP Barchetta - A világ legdrágább autója

Ebből az elképesztően stílusos, egyedi sportkocsiból mindösszesen 3 darabot gyártottak, s az ára olyan magas, hogy csak nagyon kevesek képesek megfizetni. Ezt a luxusautót maga Horacio Pagani, a márka alapítója tervezte a saját igényei szerint, formavilágát pedig az ötvenes évek barchetta stílusú versenyautói ihlették, de természetesen, a Pagani autóinak további stílusjegyei is fellelhetők rajta. A múlt és a jelen eme különleges keveréke olyan jól sikerült, hogy sokak számára lett ez a ritka modell egy valódi álomautó!

3 elképesztően újszerű elektromos autót mutatott be az Apollo

Apollo Project EVO, Apollo EVision S és UME Barista - ez a három formabontó elektromos autó volt az Apollo portfóliója a 4. Kínai Nemzetközi Import Expo-n. - Az Apollo Future Mobility Group (AFMG) három, az elektromobilitás terén igencsak sok újdonságot hordozó kocsit mutatott be a 4. Kínai Nemzetközi Import Expo ("CIIE") nyitónapján, amelyet 2021. november 5. és november 10. között rendeztek Sanghajban.

Tesla Cybertruck - avagy a Tesla elektromos kisteherautója

2012-ben Elon Musk bejelentette, hogy vállalata egy olyan légrugós futóművel rendelkező pick-upot szeretne kifejleszteni, ami az elképzelései szerint a Ford F-250-hez hasonlítana, ugyanakkor természetesen, teljesen elektromosan hajtott járműről lenne szó. A konstrukció megvalósult, az első darabok 2021-ben jelenhetnek meg a piacokon.

Ferrari California - mit tud ez a nagyszerű túra-sportkocsi?

Avagy a Ferrari F149 - A Ferrari California a Ferrari első, kemény tetős kabriója, melyet a cég Maranellói gyárában gyártottak és a maximális sebessége eléri a 310 km/órát. A modellből egy turbós verzió is készült, California T néven, mely esetében, nagyban növelték a nyomatékot, így érve el komoly, a kategóriájában egyedülálló lóerő/liter teljesítményt. De mi mindent is tud még ez a remekbe szabott grand tourer? Ennek járunk cikkünkben utána.


hirdetés

Aston Martin Valhalla - mit tud ez a hiperautó?

Az Aston Martin Valhalla hypercar-ból mindössze 500 darab kerül legyártásra, s valamivel több mint 570 millió forintos (1,9 millió dollár körüli) ára ellenére, egész biztosan nem marad majd a gyártója nyakán. Ez a luxus sportkocsi úttörő, könnyűszerkezetes és rendkívül áramvonalas karosszériájával korszakalkotó, egyszersmind hűen őrzi bizonyos elemeiben híres brit gyártójának tradícióit is, ami igazán vonzóvá teszi a kategória szerelmesi számára.

Bugatti Chiron

A Bugatti Chiron egy középmotoros, kétüléses sportkocsi, melyet a fejlesztő és gyártó, a Bugatti Automobiles S.A.S. (Molsheim, Franciaország), a Geneva Motor Show autókiállításon mutatott be először, 2016. március 1-én. Az autót az egykori, monacói Formula-1-es autóversenyzőről, Louis Alexandre Chiron-ról nevezték el. Alapára úgy 2,4 millió euró, azaz 800 millió forint körül mozog.


hirdetés