hirdetés

Navigáció - Egyre népszerűbb a telefon kijelzőjének tükrözése autóban

Az okos eszközök terjedése soha nem látott fejlődést hozott az autózásban is, olyan lehetőségeket nyitva meg, melyek azelőtt szinte elképzelhetetlenek voltak. Mostani írásunk témája is egy ilyen eszköz, ami ugyan önmagában még "nem sokat tud", viszont mégis nagy segítségünkre lehet az autózás közbeni navigációban azzal, hogy nem csak mobilunkat rögzíti biztonságosan a mozgó járműben, de fel is tükrözi annak kijelzőjét a szélvédőnkre, így téve még biztonságosabbá a telefonos navigáció útközbeni nyomon követését.

Elektromos autó átírási költségei - milyen kedvezmények vannak?

Elektromos autó pályázatok tekintetében jelenleg meglehetősen jól állunk, ugyanakkor egy zöldrendszámos kocsival az átírás költségein is sokat spórolhatunk. Mindazonáltal, ez utóbbi esetleg eltörpülhet az igénybe vehető támogatások és üzemeltetési kedvezmények mellett, de talán mégsem utolsó, így mindenképpen érdemes szót ejteni róla, na meg arról, hogy pontosan hogyan is alakulnak egy elektromos autó átírási költségei és mennyi időnk is van erre. Íme!

Téli gumi - melyik a legjobb választás?Általános útmutató - Ajánlott téli gumik tekintetében, a neten számos téli gumi teszt található, cikkünk egy átfogó körkép, mire érdemes figyelni választásakor. Mi is az a téli gumi, milyen a felépítése és hogyan működik? Milyen a jó téli gumi és mi alapján érdemes választani? Újat érdemes vásárolni, vagy bizonyos mértékű kopásig a használt is megfelelő lehet? Mikor érdemes inkább négyévszakos gumit használni? Miért ne használjunk nyáron is téli gumit? Cikkünkben elsősorban ezen kérdésekre keressük a választ.

5 tétel, amit fizetni kell - avagy a gépjármű átírás összes költsége

Bár egy frissen vásárolt gépjármű átíratása nem tartozik a legproblémásabb intéznivalók közé, mégis érdemes bizonyos határidőkre és költségvonzatokra odafigyelni, mielőtt még akár több 10 ezer forintos büntetéssel drágítanánk meg a dolgot. Mindennek szellemében, cikkünkben az autó átírás menetét és költségeit igyekeztünk összeszedni.


Autóátírás 15 nap vagy munkanap - mi van, ha kicsúszunk a határidőből?

Cikkünk egy sokakban (logikusan) felmerülő kérdésre ad választ, hiszen, nem mindegy, pontosan hány (és milyen) nap is áll rendelkezésünkre egy autó átíratására. Annál is inkább, mivel akár komoly, több tízezer forintos pénzbüntetésre is számíthatunk, ráadásul automatikusan, ha kicsúszunk a szigorúan szabott határidőből, s a késedelem okáról való nyilatkozatunkban (amennyiben teszünk ilyet) foglaltakat nem fogadja el a büntetés kiszabására jelenleg jogosult Illetékhivatal.

Használtautó vásárlás - Ezekre érdemes figyelni

Egy autó megvásárlása előtt gyakran az első dilemma, amivel meg kell küzdenünk, hogy szalonautót vásároljunk-e, ami szinte azonnal sokat veszít az értékéből, amint aláírtuk az adásvételijét, vagy esetleg használtautóban gondolkodjunk, ami, bár olcsóbb, de könnyen melléfoghatunk vele, ha rosszul választunk. Ha ez utóbbi mellett döntünk, úgy íme, néhány hasznos jó tanács, mire is érdemes figyelni, mielőtt megvesszük autónkat, hogy elkerülhessünk egy rossz üzletet.


Autó átírás családon belül - költségek, előnyök, buktatók

A gépjármű átírás családon belül egy kivételes helyzet, amikor is 2 féle költséget sem kell megfizetnünk, azonban, így sem árt odafigyelni, hogyan is járunk el. Ez azért is fontos, mert nem egyszer az, az oka az efféle átírásnak, hogy az adott autó fenntartási költségei csökkenjenek hosszú távon, így mondhatni, csupán "adminisztratív indítatásból" választják ezt a lépést, ám a kezdeti, pénztárcakímélő átírás ellenére sem mindig biztos, hogy hosszútávon megéri a dolog. Cikkünk most annak jár utána, hogyan is gondolkodjunk, hogy biztosan megérje a dolog, s nagy eséllyel elkerüljük a későbbi ráfizetést.

Motorkerékpár átírási költségei - Mit is kell pontosan fizetni?

Bár a motorok átírásakor is hasonló költségeket kell megfizetnünk, mint az autók esetében, mégis néhány kiadás számításának módja eltér a négykerekűekétől. Annak jártunk utána, pontosan milyen költségekkel is jár egy motorkerékpár átíratása, illetve azok hogyan alakulnak a megvásárolt két (esetleg több) kerekű teljesítményének függvényében, illetve mely típusokra, mik vonatkoznak-e téren. Cikkünkből az is megtudható, ténylegesen mennyi időnk van minderre.