hirdetés

3 óriás amit Magyarországon autóból is láthatunk - autós szafari Szada

Magazin

Cikkünkben Szada szafari regisztráció, információk és árak

hirdetés

Különlegesség és egyben, mindenképpen hiánypótló látványosság, a Budapesttől alig 30 kilométerre lévő Szadán létesült autós szafari, melynek neve: Safari Park Szada. Ebben a szafari parkban ráadásul mindjárt 3 óriás emlőssel is megismerkedhetünk, méghozzá egy helyen és testközelből: ezek az afrikai elefánt, az ázsiai elefánt, valamint a zsiráf.

Autós szafari Szada - zsiráfok egy autó körül

A kép csak illusztráció, de az élmény a magyar szafariban is nagyon hasonló lehet. (Forrás: By Arend - originally posted to Flickr as carwash in the zoo on safari, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=8692074)

Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, egy gyermekkori álmát valósította meg azzal, hogy 2020-ban megnyitotta Magyarország első autós szafari parkját, sokak nagy örömére.

Szada szafari regisztráció és árak

A park látogatása regisztrációhoz kötött (a link lejjebb található), az árai pedig igencsak kedvezőek, a felnőtt belépő: 2 500 Ft, a gyerek (14 éves korig) 2 000 Ft (2020-as árak és információk). A helyi, szadai lakosok kedvezményt is kapnak, lakcímkártyájuk felmutatásával 10% kedvezmény illeti meg őket.

hirdetés

Turnusokat a park óránként indít, hétköznaponként 12:00-17:00 óra között, míg hétvégén és ünnepnapokon 10:00-17:00-ig.

A szafarira a regisztráció itt tehető meg: Szada szafari regisztráció

A magyar szafari állatai igen szelídek és hamar megszokták az emberek, illetve autóik közelségét, így kézből etethetőek, bár a területek nagy részén csak a kocsink ablakából tehetjük meg mindezt, mert amúgy, a kijelölt helyeket leszámítva, tilos elhagyni a járművet. Etetni amúgy csakis a helyben megvásárolható répával és egyéb finomságokkal szabad a lakókat, megóvván ezzel egészségüket, ám minden bizonnyal ez az élményből nem von le semmit.

További szabály, hogy 5 kilométer per óránál gyorsabban nem lehet haladni a parkban, nehogy kár essen az állatokban, illetve a négykerekűekben, ne adja az ég, önmagunkban.

A szadai szafari állatai

Az állatsereglet kétpupú tevékből, lámákból, zebrákból ás egyéb, attraktív növényevőkből áll, ugyanakkor természetesen, nem maradhattak ki a szafari látványosságai közül az óriás emlősök sem, mint amilyenek az elefántok és a zsiráfok.

A parkban ráadásul egyaránt láthatunk afrikai és ázsiai elefántot is, ami kiváló lehetőséget ad arra, hogy testközelből megfigyeljük a köztük lévő, kisebb-nagyobb különbségeket.

Autós szafari Szada - Ázsiai elefánt egy autó körül

A kép csak illusztráció. - Ázsiai elefánt szemléz egy gépjárművet. (Forrás: pixabay.com; Fotó: stbaumgaertner; Módosította: Seres-Nagy Richárd; Licenc: Pixabay License (Free for commercial use; No attribution required); Licenc link: https://pixabay.com/service/license/; Link: https://pixabay.com/photos/elephant-auto-rainforest-thailand-3461277/)

hirdetés

Külön érdekesség, hogy a park ázsiai elefántja, Szandra, világhírű, még egy James Bond filmben is szerepelt, valamint, "beszélni" is tudd (ha hangadást kérnek tőle, nem tétovázik kiadni azt, valamint nem ismeretlen számára a "fel a nózit" kifejezés sem!), ami valljuk be, nem kis dolog egy agyarastól.

Autós szafari Szada - Afrikai elefánt egy autó körül

A kép csak illusztráció. - Egy afrikai elefánt sétája egy közúton. (Forrás: By Bernard DUPONT from FRANCE - African Elephant (Loxodonta africana) bull on the road ..., CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=55001455)

A szafari további attrakciói

A szafari különleges állatai az úgynevezett "zednár"-ok, mely állatok esetében az apa szamár, az anya pedig zebra, így igazán fura külsejű jószágok.

Mindemellett természetesen, a cirkusziak nem csak arra törekedtek, hogy csak és kizárólag a több, mint 100 állatból álló állomány mesés látványával és etetésével nyűgözzék le a látogatókat, hanem olyan attraktív, hangulatkeltő elemekkel is gazdagították a parkot, mint amilyen például az afrikai ének, s ennek igazi, hamisítatlan hangulatát a cirkusz munkatársa, Lady Masallah, afrikai énekesnő garantálja.

Amennyiben tehát egy igazi szafarira vágyunk, s át akarjuk élni az érzést, amikor kíváncsi állatok hada veszi körbe autónkat, többé már nem szükséges külföldre sem utaznunk emiatt, hanem az élmény már hazánkban is garantált!

SNR

2020. november 25.